Turska serija

Iznajmljena ljubav

Koliko je serija i danas popularna najbolje pokazuje činjenica da je turski TV Star ovo ljeto riješio da reprizira Iznajmljenu ljubav, a ne da se upusti u novi projekat

Turska televizijska serija Iznajmljena ljubav, poznata i kao Zaljubljeni neženja, sa originalnim nazivom Kiralık Aşk, osvojila je srca gledalaca širom svijeta. Ova serija je svojom pričom, šarmantnim likovima i neodoljivim humorom postala planetarni fenomen.

Emitovana na turskom Star TV-u od 2015. do 2017. godine, Iznajmljena ljubav je pronašla put do različitih kultura i osvojila brojne gledaoce. Iako je serija originalno trebalo da ima jednu sezonu, zbog ogromnog uspeha produžena je i na drugu sezonu, dostigavši ukupno 69 epizoda.

U ulozi glavnih junaka Iznajmljene ljubavi, sjajno su se snašli Arduč Bariš i Elčin Sangu. Arduč Bariš je oživio lik Omera Iplikčija, dizajnera sa reputacijom turskog zavodnika, dok je crvenokosa ljepotica Elčin Sangu igrala ulogu Defne, mlade žene iz srednje klase.

Koliko je serija i danas popularna najbolje pokazuje činjenica da je turski TV Star ovo ljeto riješio da reprizira Iznajmljenu ljubav, a ne da se upusti u novi projekat. Inače, na istoj televiziji je tokom takozvane zimske sezone serija Vodomar doživjela ogroman uspjeh.